Gedachten worden dingen

Er zijn twee soorten wetten in ons universum. De wetten die wij als mensen bedacht hebben en de natuurwetten. Je kunt de wetten die wij als mensen hebben bedacht overtreden, bijvoorbeeld door je belasting te ontduiken. Je hebt dan de kans dat je ‘gepakt’ wordt, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Bij natuurwetten is dat anders. Het overtreden van de natuurwetten levert 100% pakkans op. Je kunt er niet aan ontkomen. De natuurwetten werken altijd en overal. Of je dat nu leuk vindt of niet. En of je je daar bewust van bent of niet. Ze doen gewoon altijd wat ze doen, ongeacht tijd, plaats en persoon.

Fysieke en mentale natuurwetten

De natuurwetten bestaan ook weer in een tweedeling. Je hebt de fysieke wetten en je hebt mentale wetten. De fysieke wetten zijn aantoonbaar en je kunt ze bijvoorbeeld in een laboratorium aantonen. De mentale wetten daarentegen kun je alleen maar zelf ervaren. En je kunt ze aantonen door hoe je je leven leeft. Die mentale wetten zijn al een paar duizend jaar oud. Ze zijn alleen nog niet zo lang toegankelijk voor iedereen.

Geheimen

Vroeger werden ze wel onderwezen, maar dan vooral aan filosofen en in bepaalde religies. Je moest dan eerst een jarenlange training ondergaan, voordat de ‘geheimen’ werden prijsgegeven. Dat deden ze destijds omdat er niet helemaal ten onrechte vanuit werd gegaan, dat het mogelijk is/was om misbruik te maken van die wetten. Tegenwoordig kun je vrij gemakkelijk toegang krijgen tot die wetten, hoewel maar weinig mensen zich er bewust van zijn.

Wat doen succesvolle en gelukkige mensen?

Ik heb de afgelopen jaren nogal wat succesvolle en gelukkige mensen bestudeerd en heb ontdekt, dat zij allemaal gebruik maken van die mentale natuurwetten. Door gebruik te maken van die wetten was en in het hen gelukt om in relatief korte tijd succesvol te zijn in wat ze nastreefden. In een paar jaar tijd lukt het hen om dat te bereiken waar anderen misschien wel hun hele leven voor nodig hebben.

In harmonie met de natuurwetten

Al je succes en geluk hangt in feite af in hoeverre we ons leven organiseren in harmonie met die wetten. Die mentale wetten hebben met de fysieke natuurwetten gemeen, dat ze altijd, in alle gevallen werken. Geen enkele keer uitgezonderd. Je kunt de zwaartekracht hier op de aarde niet ontlopen. Nooit, geen enkele keer. Hij werkt altijd. Hoe graag je het misschien soms anders zou willen. Of je nu in Amsterdam of in Parijs onderuit gaat, vallen is het resultaat.

Neutraal

Het is ook niet interessant of belangrijk of je op de hoogte bent van de werking van de zwaartekracht. Ze doet evengoed haar werk wel. Of je het er nu mee eens bent of niet. Of je ervan gehoord hebt of niet. Ze werkt. Ze maakt ook geen onderscheid is in die zin neutraal. Ze werkt bij iedereen. Mentale wetten werken net als de fysieke wetten altijd en overal. Ook al kun je het misschien niet zo goed zien als bij de fysieke wetten.

Weerspiegeling

Als alles lekker loopt in je leven, dan is dat vrijwel altijd een weerspiegeling van het gegeven dat je gedachten en je daden in harmonie zijn met en in een lijn liggen met die mentale wetten. Gaat het daarentegen juist wat minder goed in je leven, dan is dat vrijwel altijd omdat je je hebt verzet tegen een van die wetten. Ongeacht of je ze nu kent of niet kent. En je kunt ze herkennen aan de resultaten die je boekt in je buitenwereld. Zowel in positieve als in negatieve zin. Hier zijn ze, de mentale natuurwetten:

Wet 1:  De wet van controle

Je voelt je positief over jezelf in situaties waarin je het idee hebt dat je controle hebt over je leven. Je voelt je negatief over jezelf daar waar je het idee hebt dat je geen macht/geen controle hebt over je situatie. Dit gaat zoals ze dat in de psychologie noemen over je locus of control. De meeste spanning die je in je leven ervaart, ervaar je als gevolg van het gegeven dat je het idee hebt in bepaalde situaties geen regie, geen controle over die situatie te hebben. Of je al of niet de regie hebt over je leven en bepaalde situaties daarin wordt vooral bepaald door hoe je denkt. Je denken is het enige in je leven waar je uiteindelijk altijd  zelf de regie, de controle over kunt krijgen.

Wet 2:   De wet van oorzaak en gevolg

Socrates, een oude filosoof, stelde al, dat je door de kwaliteit van je denken te verbeteren, je de kwaliteit van je leven kunt verbeteren.

Wet 3:  De wet van overtuigingen

Dat wat je gelooft maak je waar. Wat je gelooft en waar je het meeste gevoel of emotie bij voelt. Hoe intensiever je gelooft of iets waar is, des te groter de kans dat je die werkelijkheid creëert. Henri Ford zei al: Of je gelooft dat je het kunt of je gelooft dat je het niet kunt: Je hebt in beide gevallen gelijk.

Wet 4:  De wet van verwachting

Dat wat je vol overtuiging verwacht word je werkelijkheid. Situaties en mensen reageren op een manier die past bij je verwachtingen. Je kunt je uitkomst in bepaalde situaties voorspellen aan de hand van de verwachtingen die je hebt over die situatie. Verwacht je vol vertrouwen je geluk en je succes of verwacht je dat het toch weer niks wordt?

Wet 5:  De wet van de aantrekkingskracht

Dat wat er in je werkelijkheid is, is een gevolg van je gewoontepatronen van denken. Dit heeft te maken met het feit dat de werkelijkheid in een lijn zal gaan ‘trillen’ met je gedachten. Je trekt situaties en mensen aan die passen bij jouw dominante gedachten en. En hoe meer emoties je daaraan toevoegt des te sneller materialiseer je die dominante gedachten. Of dat nu om positieve of om negatieve gedachten gaat. Ze kunnen je helpen of je ze kunnen je hinderen. Dat bepaal jij aan de hand van je dominante gedachtepatronen.

Wet 6:  De wet van correspondentie

Zo binnen zo buiten. Je buitenwereld is een weerspiegeling van je binnenwereld. Hoe het met iemand gaat, kun je afleiden aan hoe het met hem of haar gaat in zijn of haar buitenwereld. Hoe het met je gezondheid gaat, hangt af van hoe jouw gedachten over jou en jouw gezondheid zijn. Hoe het met je relaties gaat, hangt af van jouw gedachten over jezelf en jouw relaties, enzovoorts. Als je goed voor jezelf zorgt en een goed zelfbeeld hebt en zelfwaardering hebt, dan zal je buitenwereld dat weerspiegelen in een huis, auto, werk en financiële situatie dat daarbij past. Andersom net zo. Chaos in je gedachten leidt tot chaos in je buitenwereld.

Wet 7:  De wet van mentale gelijkheid

Deze wet is in feite een samenvatting alle zes voorgaande wetten en hij vertelt je dat gedachten dingen worden. Gedachten hebben de neiging zichzelf te manifesteren. Omgekeerd kun je er ook naar kijken. Er is geen stoel ooit door een timmerman gemaakt die hij niet eerst in zijn hoofd heeft gemaakt. Herhalende gedachten, gevoed door emoties en verwachtingen worden  werkelijk waar.

Gedachten worden werkelijkheid

En zo creëer je je eigen werkelijkheid, of die nou mooi is of lelijk. Gedachten worden werkelijkheid… Dus: Word en wees je bewust van wat je denkt en kies bewust die gedachten en emoties die jij werkelijk waar wilt maken! Maar misschien doe je dat al… Laat je me weten hoe jij jouw werkelijkheid hebt gecreëerd?

Bron: https://www.confront.nl