Voor de mensen die graag een idee krijgen over hoe het onderbewustzijn werkt, worden hieronder een aantal voorbeelden geschetst uit de praktijk. Begrijp dat deze beelden en antwoorden voor elke persoon individueel en uniek zijn, m.a.w. twee mensen met migraine kunnen compleet andere beelden en antwoorden ontvangen van hun hogere zelf omtrent de oorzaak van hun migraine aanvallen.

Het hogere zelf (of onderbewuste) van de klant zal steeds beelden, antwoorden en adviezen aanbieden die eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen zijn. De uitleg en adviezen zijn – zoals je hieronder kan lezen – heel duidelijk en vaak snel te integreren. Er wordt ook steeds heling voorzien door het hogere zelf. Indien er geen heling kan geboden worden (vb. omwille van karma, de lessen moeten nog geleerd worden) zal het hogere zelf in dat geval steeds een verklaring omtrent de oorzaak bieden en het voorziet de klant van tips en adviezen om deze patronen te begrijpen en te helpen om deze zelf in balans te brengen.

Corinne krijgt een heel mooi en fantasierijk verhaal te zien in beelden die veel antwoorden bevatten op de vragen die ze meebracht naar de sessie. Ze ziet zichzelf eerst als een leerling tovenaar, daarna als haar essentie en als laatste als een windwezen. Tijdens deze reis voorbij tijd en ruimte krijgt ze heling aan haar hart. Daarna volgen tijdens de body scan meerdere helingen door het hogere zelf.

Lees meer...

C = Corinne (klante) M= Marina

C komt aan na de reis met de wolk op een open plaats waar een beekje doorloopt en er zijn allerlei soorten dieren. Het beeld is eerder een verhaal uit een kinderboek. Ze vertelt me dat de bomen ook leven, er kan mee gecommuniceerd worden, de jongen kan met alles communiceren. Het is mooi weer, blauwe hemel, perfect, niet te warm, niet te koud. Ze hoort de vogeltjes, er is een kabbelend beekje, het is zeer vredig.

M: wil je het huisje eens beschrijven dat je ziet?

C: het is niet groot, met een rieten dakje precies, een deurtje in het midden en twee vensters links en rechts. Er staat ook een regenton naast om de regen op te vangen van de goot en er is een klein moestuintje, kippetjes, er komt wat rook uit de schoorsteen want er staat eten te pruttelen op het vuurtje. Er zitten poesjes binnen, de deur staat open.

M: staat het vuurtje waar eten op staat binnen of buiten?

C: binnen

M: ah, je bent al binnen. Hoe wordt het eten klaargemaakt? Wat voor soort vuurtje is het?

C: een fornuisachtig ding, de haard brand ook. Alles gaat gewoon, het is idyllisch, alles heeft ronde vormen, er zijn weinig scherpe vormen. Er staan ook heel veel boeken, dus in feite studeert die persoon veel, beetje eten, genieten van de natuur enz.

M: je zegt: die persoon studeert veel, wat voor soort zaken bestudeert hij?

C: Het is als een Merlijn-achtige figuur en dat is de meester, hij heeft een mooie mantel aan waarop er precies rekensommetjes bewegen, zinnen komen en gaan. Precies of zijn mantel een soort scherm is waarop dingen komen en gaan. Het is als een TV scherm maar in de vorm van stof en dat is zeer tof. Ik ben apprentice sourcier, leerling tovenaar.

M: en als je naar je voeten kijkt, wat zie je dan?

C: Het is grappig, ik heb klompen aan, het is wat kabouter-achtig. Ik zie allemaal walt Disney figuren passeren. Ze richt zich terug naar de voeten. Het zijn lederen sandalen met rode kousjes.

M: ben je jong of oud?

C: jong, het is allemaal nogal kinderlijk.

M: ok, welke kleren draag je?

C: een korte broek, ik heb een puntmuts op.

M: en welke kleur hebben ze?

C: de broek is bruin lederachtig met een stukje vooraan zoals een salopette en daaronder heb ik een gestreept truitje aan.

M: ben je een jongen of een meisje?

C: het is een jongen

M: met een puntmutje?

C: ja, het is allemaal wat Disney-achtig maar bon, het is nu zo.

M: En wat gebeurt er?

C: ik zit al even aan de rivier en ik ben precies steentjes aan het zoeken in de rivier. Ik heb een zeefje bij en heb precies een opdracht gekregen en ben daarmee bezig.

M: ben je dan die steentjes aan het zeefden?

C: ja, ik ben dingen aan het zoeken, ben een bepaalde steen aan het zoeken in opdracht van die tovenaar die dan zal vergruizeld en die zal gebruikt worden in een mengsel.

M: en waarvoor wordt dat mengsel dan gebruikt?

C: om gekwetste bomen te herstellen. Er wordt een pasta van gemaakt en bepaalde bomen hebben dat nodig aan hun schors hier en daar.

M: wat gebeurt er nu?

C: ik ben een beetje ontroerd, ik ben wat verdrietig omdat die bomen verzorging nodig hebben. Er zijn er die ziek zijn en dat maakt me verdrietig. Maar we kunnen er iets aan doen, de tovenaar zegt dat we er iets kunnen aan doen.

M: wat gebeurt er verder?

C: het is precies ik die zo verdrietig ben maar dat figuurtje is niet verdrietig. Het figuurtje weet dat het ok is.

M: ja hé, alles wat je ziet of voelt is ok. Wat is het volgende die gebeurt?

C: de tovenaar zegt: het is tijd om naar binnen te komen. We gaan wat verder met de les. Ik krijg in allerlei soorten dingen les. (ze begint geleidelijk aan neer te dalen in haar persona).

M: is dat wat je doet? Ga je naar binnen?

C: ja, nu ga ik naar binnen. Ik ben een zeer braaf en eenvoudig wezentje en ik ben super graag bij deze tovenaar. Al wat hij zegt is goed voor mij dus we gaat wat studeren. Hij haalt één van de grote boeken van het boekenrek en ik weet niet goed waarover het gaat. Het is iets met een taal en tekens, het is een soort symbolische taal. Hij zal mij een symbolische taal leren die wat gelijkt op Grieks en spreekschrift enz. die tamelijk geometrisch is. Het is een taal van de sterren want er zijn nog andere volkeren en soms kom je in de natuur of op stenen tekens tegen en de tovenaar zegt dat ik moet weten wat de boodschap is om te kunnen overleven en uit eerbied voor die tekens gaan we die taal leren.

M: is dat een groot en dik boek?

C: Ja, met gouden randen aan de bladzijden, een rode kaft in leder en alles is ook weer zo zacht, het is bol, alles is afgerond, dat is aangenaam.

M: Waar gaat die studie door?

C: het huisje is niet groot dus je hebt maar 1 grote ruimte, langs één kant de keuken en langs de andere kant is er een tafel met een zitbank en stoeltjes en aan de muur zijn het boekenrekken, objecten, geometrische toestellen, opgezette dieren, je zit precies echt in het huisje van een tovenaar.

M: wat gebeurt er nu?

C: Alles kan veranderen in dat huis. Een morfisch … weet ik niet (vind er niet de juiste woorden voor). Dat huis, ik zie nu ineens een boekenkast opengaan en er verschijnt een groot gat waar ik de sterren zie, je zit direct in de ruimte, je kan van de ene dimensie naar de andere. Dus het huis is wel een huis maar indien gewenst kan het zo veranderen in een portal naar iets anders.

M: kan je dat dan zelf besturen? Kan je dat zelf kiezen?

C: neen, ik kan dat niet zelf, ik ben daar nog te klein voor.

M: En uw leraar wel? Ja. Wat doet hij dan om dat beeld te veranderen?

C: hij doet dat met zijn intentie.

M: zeg je dan dat hij zijn lichaam niet hoeft te gebruiken, geen gebaren, geen woorden, bepaalde stenen of symbolen.

C: neen, enkel intentie vanuit zijn 3e oog, een zuivere intentie, zo zuiver als een laserstraal.

M: En als je daar naartoe kijkt, wat zie je dan allemaal?

C: de open ruimte is het heelal, de tovenaar is het gewend om te stappen want je ziet waar te stappen maar naarmate de tovenaar stapt, komt er een pad onder zijn voeten tevoorschijn.

M: kan je daar dan naartoe reizen? Ja. En ga je dan mee?

C: ik ben nog wat bang. Ik kijk nog, het is de eerste keer dat ik dat zal doen. Ik vertrouw hem en ik zie dat als hij zijn stappen zet dat ik kan volgen. Hij stapt voor mij en ik stap mooi achter hem aan. Ik heb geen idee waar we naartoe gaan. De tovenaar zegt: ik wilde je tonen wat er mogelijk is, we zullen nog niet te ver gaan maar weet dat dit jouw thuis is.

M: wat doet dat met jou? Hoe voelt dat?

C: Ik heb dat altijd gedacht dat dit mijn thuis was. (emotioneel) Ik wordt daar heel rustig van, dat brengt een enorme rust.

M: wat is dan het volgende die gebeurt?

C: Ik zou daar graag willen blijven in het heelal maar de tovenaar zegt dat het genoeg geweest is voor nu, we komen nog terug. We zijn op de terugweg.

M: wat ben je daar dan nu gaan doen?

C: in het heelal? Ja. Hij heeft getoond hoe ik daar kan geraken. Hij vertrouwt erin dat ik het nu alleen kan.

M: is dat wat je dan doet?

C: ik ga er inderdaad op zoek gaan, ik ben heel nieuwsgierig. Ik kom daar ook tot rust vooral. Ik weet niet juist wat er daar mogelijk is. Het is nog nieuw. Ik ben wel in de verwachting dat er iets of iemand zal komen. Ik ben op stap, ik heb een hondje mee of zo.

M: en hoe ziet dat hondje eruit?

C: Een witje met bruine en zwarte vlekjes, zeer koddig, niet te groot en we zijn op weg.

M: en lukt jou dat om dat alleen te doen?

C: welja, met dat hondje lukt me dat beter.

M: hoe ga jij dan op die reis?

C: ik heb een rugzakje en dat hondje is mee, ik ben weg.

M: is die portal door jezelf opengemaakt of heeft je meester geholpen.

C: ik deed het zelf want de meester zegt: eens je er bent geweest, staat de deur altijd open. Dan is het een kwestie van er willen zin en dan ben je er. Maar als je er nog nooit bent geweest en je weet het niet, dan kan je niet willen wat je niet kent. Maar eens je het kent, dan is het er iedere keer op wilskracht.

M: je bent op weg met het hondje. Wat gebeurt er nu?

C: ik sta daar en ik heb zoiets van: ik ben hier nu, wat zal ik hier nu doen? Ik ben een beetje bang, ik heb eigenlijk geen plan. Ik sta hier nu, en nu. Ik ben vergeten een plan op te maken. Ik vergat in mijn hart te kijken naar wat ik werkelijk wou. Je kan moeilijk op stap gaan zonder een drijfveer. Ik ben er wel, maar ik mis nog een element.

M: en wat doe je dan?

C: ik overleg met mijn hondje. Dat hondje vind het heel grappig. Ik zit erbij en vraag me af wat we nu kunnen doen. Ik kan met het hondje communiceren. De hond zegt: waar zijn uw drie grote broers? Ik denk aan mijn drie wijzen (haar drie gidsen die ze reeds eerder in haar leven ontmoette tijdens bewustzijnsreizen)

M: probeer niet na te denken, gewoon sharen.

C: waar zijn uw drie grote broers? … ik heb het moeilijk, ik loop een beetje vast.

M: wat bedoel je met: ik loop een beetje vast?

C: wel de beelden die ik zie stagneren. Ik zit daar in kleermakerszit met het hondje en hij vraagt waar mijn drie grote broers zijn en ik krijg verder niks meer.

M: waar ben je nu eigenlijk? Beschrijf eens wat je allemaal rond je ziet?

C: Wel ik zit daar op het pad die tevoorschijn komt in het heelal, maar het pad stopt want ik heb geen wil meer, geen intentie meer, dus ik kan wel nog terugkeren maar ik vind dat zo jammer. Ik wil vooruit en vraag nu om hulp. Het is precies als de tovenaar me kan zien in een soort glazen bol. Hij is niet bij mij maar heeft gehoord dat ik om hulp vraag. Hij ziet mij en hij ziet dat ik vastloop, oh god. Ik ben bang aan het worden dat ik het niet zal kunnen. Ik voel mij bang worden dat ik niet de capaciteit heb om door te gaan naar een soort thuisland, één van de vele. Ik moet ergens iets binnen mezelf vinden, want het is geen plan die ik moet vinden maar een energie die ik binnen mezelf moet vinden. Het is geen plan van a naar b om bij c uit te komen, het is een plan van een energie, een wilskracht die mij brengt waar ik moet zijn ook al weet ik nog niet waar dat is. En dat ben ik vergeten en ik wordt er mij bewust van en nu is dat hondje heel tevreden, het loopt rond me en kwispelt met zijn staartje. Het is iets uit het hart, het verlangen uit het hart zal me brengen waar ik moet zijn.

M: was dat wat je kwijt was?

C: ja (emotioneel). Ik zat teveel met mijn neus in de boeken. Maar het is ok, het is een leerproces en het hondje is super content.

M: wat gebeurt er nu verder, verandert er iets?

C: het is raar, er manifesteert zich precies een rode roos onder mij en dat hondje is mee, dat draait heel snel rond, die bloem groeit en groeit en ik zit erop en die gaat naar boven en ik kom bij een enorm rood groot hart, ik wordt (emotioneel) opgenomen door een groot veld van liefde. Daar vind een heling plaats.

M: beschrijf eens, wat gebeurt er?

C: weent, ik wordt helemaal her-geïnfiltreerd met pure menselijke warme liefde die zo lang niet door dat lijfje heeft gestroomd dat het bijna blauw was geworden. Nu wordt het terug allemaal rood en daardoor krijg ik precies een nieuw lichaam. De materie van het lichaam is veranderd, het was wat uitgestorven en wordt zo helemaal vibrerend rood vol kloppend bloed, een enorme stuwkracht, een enorme superpower in feite.

M: kan je dat ook voelen?

C: ja.

M: waar dan in je lichaam?

C: het is precies alsof ik superman ben, alsof elke cel zo krachtig is geworden en die staan bol van mooi rood vibrerend licht. Ik had dat niet verwacht.

M: en is die heling nog bezig?

C: het is ok, want ik kan als superman door het heelal overal heen vliegen waar ik maar wil, puur op wilskracht.

M: is dat wat je doet?

C: ja, ik ben er loopings aan het maken, het is grappig. Ik heb precies een superman pakje aan, het is grappig.

M: wat ben je nu aan het doen?

C: ik ben nu aan het landen terug bij het hondje en hij zegt: je hebt je lesje voor vandaag geleerd, het is tijd om naar huis te gaan. Ik ga heel tevreden terug naar huis, het hondje loopt voor en ik er achter. De tovenaar zit in de keuken en kijkt alsof hij van niks weet. Hij doet gewoon maar weet heel goed wat er gebeurd is. Overal waar ik stap op de grond zijn er nog rode plekjes (lacht). Het was op een bepaald moment wel pittig maar ook wel grappig. En ik ben zo graag in dat huisje, ik ben er zo vaak. Ik ben wel krachtiger geworden dan toen ik vertrok. Ik ben precies gegroeid, ik ben een jongeman geworden in plaats van dat kindje. Ik groei waar ik sta.

M: Je groeit terwijl je kijkt naar jezelf, is dat wat je zegt?

C: ja, dat was precies een her kalibratie. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond. Ik voel dat.

M: wat gebeurt er verder?

C: het huisje is precies te klein geworden dus ik zal alles moeten vergroten zoals met een foto (op smartphone), ik trek dat open met mijn vingers en dan wordt dat groter. De omgeving past zich aan de persoon. Dat is raar, want het huisje verandert helemaal.

M: beschrijf eens wat je ziet.

C: het is moeilijk te omschrijven. Och, alles valt precies weg van dat tafereel, ik zie dat tafereel niet meer.

M: ok, wat zie je dan nu?

C: ik zie mezelf als figuur in een soort geometrische structuur, maar etherisch en er zijn allerlei gekleurde bollen die er zo rond cirkelen in een baan, dus er is een gans energetisch gebeuren, die menselijke figuur zit daarin en die menselijke figuur is blauw transparant en dat is de essentie. Dus je hebt altijd een geometrisch handtekening en dan de menselijke vorm die daaraan wordt gegeven en die twee zijn nu met elkaar verstrengeld. Dat is gewoon zo, dat wordt getoond.

M: ben jij die menselijke figuur?

C: ja, dat is mijn essentie als mens. Het is niet vrouwelijk of mannelijk, het heeft een menselijke figuur, het is eerder een vorm, je ziet de armen, benen en hoofd maar verder zie je geen details. Het is een lichtbody, zo iets.

M: en wat zie je nu?

C: dat kan ook helemaal klein worden, kleiner dan klein en dan kan dat verdwijnen en opgaan in een groter veld.

M: en hoe ziet dat grotere veld eruit?

C: dat grotere veld is een precies één groot levendige, ik zou zeggen massa maar het is niet echt een massa, ik zou zeggen substantie. Eén grote bruisend van leven en activiteit substantie maar zonder vorm maar toch is het een substantie en zit het vol van leven en mogelijkheden. Het is het veld van alle mogelijkheden.

M: je bent daarmee vereenzelvigd, klopt dat?

C: ja.

M: kan je dat ook voelen?

C: er is geen gevoel. Er is een voelen maar niet echt een voelen met de zintuigen, het is een bewustzijn. Ik ben bewust maar voel niet echt iets. En in die staat is dat een normale staat van zijn. Je bent bewust zonder vorm en gevoel.

M: wat is het doel daarvan? De taak?

C: Dat is een goeie vraag. Kan je de vraag nog eens herhalen (ik bracht haar in denken).

M: Wat gebeurt er verder?

C: ik ben nog bewust, we zijn samen bewust met alle andere bewustheden zijn we en tegelijkertijd bewustzijn en collectief bewustzijn. We zijn en het één en het ander. En je vroeg naar het doel.

M: daar hoef je niet meer over na te denken. Dus je bent zowel het individueel deeltje als het geheel, klopt dat? C: ja

M: waarvan ben je je momenteel bewust?

C: je bent je bewust dat je bewust bent. Je bent een staat van zijn, that’s it. Dat klinkt misschien saai maar toch is het veel meer dan dit of dat of dit en dat, minder of meer, het heeft daarmee niks te maken. Het is alles en niets dus je bent je bewust van alles en ook van niets. Ik kan het maar zo zeggen.

M: wat is dan het volgende die gebeurt?

C: niks (lacht), het is een zalige rust.

M: het is een ervaring precies.

C: het is een ervaring, ik ervaar die rust en ik kan niet veel iets bedenken, dat lukt me niet. Het is puur ervaren. Je zal moeten vragen stellen want ik kan moeilijk iets….

M: het is ok, je hoeft niet na te denken, gewoon stromen en alles is perfect. Eender wat je ziet…

C: Het is één groot golvend veld, die geometrisch voortvloeit en …

M: welke vorm heeft deze geometrische vorm?

C: het zijn grids, netwerken, een veld van informatie, dus er is daar wel een bedrijvigheid van potentieel. Je vertoeft daar. Je bent daar. Tot er een vonk is blijkbaar die ergens vandaan komt wat maakt dat je terug in een vorm geduwd wordt.

M: en wat zie je nu?

C: ik ben er wat uit denk ik want ik stel mij de vraag…

M: nee dat hoef je niet te doen.

C: o ja, ik was dus mis bezig

M: keer terug naar het beeld

C: beeld, beeld…. En in dit geval kan je ervoor kiezen om een zichtbaar of onzichtbaar wezen te zijn. Er zijn lagen, als je het over de aarde hebt, er zijn lagen van densiteit, en je kan kiezen om in de eerste laag te zijn en ervaren of ik wil in de tweede of derde en naarmate je dichter komt kom je bij de aarde en meer bij het stoffelijke tot je dan bv. beslist ik wil een aarde element worden, ik wil een vuur element worden, ik wil een mens worden, ik wil materie zijn, ik wil water zijn, je kan dat allemaal kiezen. Je hebt al die stadia, dus je wordt in een vorm geduwd door een cyclus precies en dan moet je zelf niet beslissen maar kom je terecht waar je precies op een bepaald collectief niveau voor gekozen hebt om dit of dat te beleven.

M: En is dat dan wat je doet? C: ja

M: En wat zie je? Wat gebeurt er?

C: Ik zie me kijken, ik ben een etherisch wezen, heb iets te maken met de wind, ben een windwezen die eigenlijk komt observeren want je kan met al die manieren leren. Wat heel leuk is want ik kan overal rond, ik heb een lange neus en ben heel nieuwsgierig. Ik kan veel leren vanuit dat windwezen zijnde…

M: Beschrijf eens dat leven.

C: dat is een lichtblauw golf windje in feite, het heeft wel een gezicht maar de rest is een soort staart die kan veranderen, zoals je zou kunnen zeggen een lichtblauwe wolk.

M: voel je dat dan ook?

C: ja, ik krijg het koud (lacht) en ik heb er veel plezier in om te rollen op de wolken en de wind en dat vind ik heel leuk. Af en toe vraagt er iets mijn aandacht, van de dieren of de aarde of van de mensen en dan kan ik daarvan leren wat er gebeurt en eventueel tussenkomen.

M: tussenkomen, wat bedoel je daarmee? Beschrijf dat eens.

C: Ik zie een kudde dieren op een open vlakte die op zoek zijn naar water en ze vinden het niet, dan kan ik zo precies met de wind blazen in de juiste richting. Ik kan spelen door de bladeren van de bomen zodat de zaadjes op de grond vallen. Of als er een mensenkind iets vraagt, kan ik ook door de speelsheid van de wind een soort tekens aan het mensenkind doorgeven. Als ze natuurlijk aanwezig genoeg zijn om het te zien.

M: wat voor soort tekens zijn dat dan?

C: Een deur die openwaait, een raam die openwaait, een blaadje die wegwaait, iemand die met iets bezig is en die met vragen zit, kan ik met mijn wind zijnde energie iets in beweging brengen.

M: en kan je dan ook communiceren?

C: dat is ons niet toegestaan. Het is met tekens.

M: en wat zie je nu?

C: het is ons niet toegestaan door ginder achter, door de bron. Er zijn elementen die dat wel kunnen maar van dit windelement is dat niet de bedoeling. Er zijn ontelbare vormen van communicatie mogelijk met de wind. Ze kunnen ook iets voor iemands voeten brengen met de kracht van de wind. Een koude of warmte of geur laten passeren.

M: en wat is het volgende die gebeurt?

C: de wind gaat liggen want de wind is soms ook een beetje moe. Nu zie ik dat, de wind is moe.

M: hoe kan je dat zien?

C: omdat hij zich neerlegt op de aarde en nu versmelt hij precies met de aarde en hij zegt: ook in de aarde is er wind, door kleine gaatjes en kiertjes kan de wind ook doordringen in de bodem zodanig dat alles doordrenkt is, alles moet eens die circulatie hebben. Het is een soort brenger van ‘in mensentermen’ zuurstof. Doordat die wind overal passeert, al is het tot in het kleinste plaatsje, dat brengt beweging teweeg. Er mag geen stagnatie zijn want deze is nefast voor het leven. In welke vorm ook hé, we spreken niet van snelheid, dat kan miljoenen jaren duren maar het mag niet stagneren. En dat is ook de functie van de winden op deze planeet. Dit is niet van toepassing overal maar wel op aarde.

M: zie je verder nog iets?

C: Ik hoor ‘go with the flow’ en ik ben ineens terug in dat beekje, terug aan het huisje in het bos. Ik heb precies een hele grote reis gemaakt.

M: is uw leermeester daar ook?

C: ja, en die is nog steeds bezig in de keuken en hij weet heel goed wat er gebeurd is maar die jongen weet het niet meer, hij is zich niet meer zo bewust van die reis die hij heeft gemaakt. Het leven gaat terug gewoon verder zijn gangetje op dat ander niveau, maar hij is zich niet bewust van dit verhaal, wel van de sterren en het verhaal, dat wist hij nog.

M: Wat heb je geleerd van dit leven?

C: go with the flow, go with your passion, volg je hart, ik weet het is cliché maar het is zo nodig, ga naar wat er je hart sneller doet kloppen ook al weet je het pad nog niet, je hebt gezien, met elke stap die je zet wordt het pad wel duidelijk en vooral, blijf in de flow, niet stagneren. Eender wat je doet, al is het steentjes in de rivier, of studeren, of eender… volg je hart, dat is zo belangrijk. Dat is precies gigantisch belangrijk, maar de mensen begrijpen dat niet altijd zo en ze durven niet altijd antwoorden naar hun hartje.

M: wat denk je dat het doel was van dat leven?

C: De bewustwording van de hartenergie en de verwondering blijven koesteren want dat jongetje had evengoed kunnen zeggen ‘dat kan allemaal niet’ maar het had vertrouwen in de tovenaar en het zei telkens ‘ja’. Het ging mee in vertrouwen. Vertrouwen in het hart, vertrouwen in de leermeester. Keep going, ga maar, je komt toch altijd terug op de juiste plaats.
opnieuw verward tussen doel en les.

Na de beelden gaan we in gesprek met het onderbewustzijn of hogere zelf van Corinne.

M: waarom werd specifiek dit leven aan C getoond?

Om haar er bewust van te maken dat de hartenergie essentieel is, het is vooral die hartenergie die ten volle moet benut worden nu. Door deze intense ervaring en zeer mooie reis en het doorvoelen van die hartenergie, de heling niet te vergeten, heeft dit onderwerp nieuwe kracht die ze nodig heeft om ook te vertrouwen, de hartenergie is zo mysterieus, zo krachtig, zo veelzijdig en dit moest getoond worden.

M: wat is de relatie tussen de beelden en het huidige leven?

C: Dat ze haar eigen pad moet volgen, ze weet wat haar beroert en ontroerd, het is een pad die niet veel mensen bewandelen en soms denkt ze dat het interessanter moet of dat ze een ander pad moet kiezen, maar deze reis toonde dat het belangrijkste je eigen pad is. Vooral ook trouw zijn aan die roep van het hart. Dat boven alles, wat het ook mag zijn. Niet kijken rondom in de wereld naar wat anderen doen, het moet misschien die vorm hebben, dan verloochen je jezelf voor een stuk, mis je de  kans waarom je geïncarneerd bent. De boodschap: je kan enkel weten wat je pad is door in je hart te kijken met een open geest, zonder vergelijking, daar ligt de boodschap, niemand anders kan je zeggen wat je pad is, niemand kan in iemand anders hart kijken op dit niveau. Het is jouw eigen taak en verantwoordelijkheid om zo moedig te zijn diep in je hart te kijken en te antwoorden aan die roep. Weent.

M: die boodschap raakt haar. Ik ben zeker dat ze heel blij is met die boodschap.

C: ja, het is zo mooi? Om volledig omringd te zijn als je zo diep in je hart durft te staan, dan wordt je precies omhelst door je eigenliefde, en dat voelt zo warm en zo vredig en mooi, krachtig, ja.

M: wil het hogere zelf een bodyscan uitvoeren van het hoofd naar de tenen

C: Ja. Mijn hoofd, het is een beetje zwaar

M: wat is er gaande met het hoofd

C: ik zie een beeld van Boeddha met een bolletje op zijn hoofd, en een bolletje op een bolletje die zo naar een puntje leidt (pijnappelklier).

M: mogen we meer uitleg?

C:  het is het groeien van de initiële potentie. Je zou kunnen zeggen dat er een opwaartse staaf is van aan de basis tot aan het hoofd en wat ze voelt is een stuwen van die energie.

M: kan ze dat voelen ja?

C: ja, het is wel lichamelijk wat onaangenaam omdat het duwt, maar ca va. Het is precies zoals in de lente, de knop wil eruit en dat geeft een beetje een raar gevoel in het hoofd.

M: wat zal dat doen met C?

C: het is een opbouw, die centrale staaf was precies wat uiteen gevallen en nu wordt dat terug allemaal gestroomlijnd.

M: En welke gevolgen zal dit voor C hebben?

C: Natuurlijk sterker maar dan op een etherisch niveau, de connectie met het hogere en de connectie met de aarde wordt verstevigd.

M: zit die heling er al op of zal ze wat tijd in beslag nemen?

C: de tijd van deze sessie

M: is het ok als ik intussen verder ga? Ja. Willen jullie doorgaan met de bodyscan?

C: De ogen doen ook iets raars

M: wat is er met de ogen?

C: ik zie nu een beeld van Boeddha op de Pothala met die …, dat zijn zo half open ogen die je vaak in Tibet ziet. En er is hier ook veel activiteit, zeer veel activiteit (ter hoogte van de slapen) maar dat is allemaal goed. Ik zie nu gebedsvlaggetjes, precies of er zaken weggewuifd worden voor helderheid in het hoofd.

M: klopt dat, is dat wat je doet ter hoogte van de ogen, de slapen?

C: Ja. En dan naar beneden. Ik zie continu monniken in Tibet. Ok naar de keel, ik zie daar de kleur groen, die krijgt precies ook een grondige reiniging.

M: wat is er gaande in de keel?

C: (schraapt de keel), altijd dat twijfelen, ze moet meer spreken, ze mag meer spreken, ok, dat is het.

M: zit die heling, reiniging van de keel er al op?

C: ja dat is een gans proces, dat hangt allemaal aan elkaar. Dus nu ga ik naar beneden, het hart ca va, er is nog een beetje ongemak in de streek van de nieren.

M: wat is er gaande in de streek van de nieren?

C: Ik zit in Mongolië precies, die beelden blijven komen, dat is ok. Ik denk water, water, water, een beetje water tekort. En ook deze regio van dit lichaam mag wat actiever worden.

M: Wat gaan jullie doen?

C: We werken graag met kleuren, rood, geel, ze moet dat goed warm houden, ze moet haar bekkenstreek goed warm houden.

M: hoe doet ze dat?

C: letterlijk door altijd die streek goed bedekt te houden met een truitje of zelfs met een sjaal rond haar middel als je thuis bent.

M: en los van dat deken, hoe kan ze die warmte nog activeren?

C: Rode voeding, yoga oefeningen, ik zie mij yoga oefeningen doen. En eentje die ze graag doet en reeds goed kent is de zonnegroet, de zonnegroet is een zeer goeie oefening om… er is iets een beetje geblokkeerd daar en deze oefening kan daar een beetje beweging in brengen. Ze hoort het niet graag maar ze mag de zonnegroet toch dagelijks een keer doen.

M: en wat zit er daar geblokkeerd in die regio?

C: Vuur, dat vuur zit op een laag pitje, er zijn verschillende innerlijke vuren, ik zie nu de kali yoga, die Hindu met al die vuur-affaires, er is een vuur daar en ze heeft er zelfs een beetje pijn in dat staartbeentje maar dat is omdat dat vuur zodanig klein geworden is daar, dat het enkel als een kooltje is die nog gloeit. Ze moet het vuur aanwakkeren zodanig dat het vlammetje er terug in komt en met die yoga oefening zal dat lukken.

M: en wat kan het onderbewuste doen?

C: we hebben haar die raad gegeven, wat verlang je nog meer?

M: kan er heling, kan er iets gedaan zodat dat vuur terug groter is?

C: ja, en nu zie ik een draak, een vuurspuwende draak maar het is symbolisch, oh, ze komt met haar vuurspuwende tong aan de achterkant, het is raar om dit te zeggen, likt die met haar tong aan dat staartbeentje en (blaast) wakkert dat aan met die vlam die de draak had is dat kooltje terug… en nu is er terug een vlammetje.

M: En verder in het lichaam?

C: ik voel pijn in de knieën.

M: in allebei de knieën of 1?

C: in de rechterknie.

M: wat is daar gaande?

C: (zucht), stappen zetten zeker, stap, en stap je dan eerst met de rechter voet, stap, stap, stap, … ik krijg het beeld van mijn vader, oh god (geëmotioneerd). Hij is een beetje boos, hij zegt, je hebt al zoveel kansen gehad, waarom zet je nooit die stap? Hij is niet boos hé, hij begrijpt het wel. Wat is er toch mis met die voet van jou, bij manier van spreken, dat je die stap niet zet?

M: over welke stap hebben we het?

C: (weent), omdat ik mij niet durf verbinden met iemand, ik heb ooit eens mijn beklag gedaan aan mijn vader toen hij ernstig ziek was en bijna zou sterven en toen zei hij ook gezegd: ‘je hebt de kans gehad’ en dat klonk wel een beetje hard. En dit doet me daaraan denken. Hij zegt ‘kind toch, hoe is het toch mogelijk, waarom ben jij zo bang, ik heb je dat toch niet geleerd, ik heb je toch overal meegenomen, je hebt toch mijn voorbeeld gezien.’

M: en welk advies zou je vader geven? Stilte. M: is er nog iets dat hij graag zou delen?

C: ik durf het bijna niet zeggen maar ja ik zal toch zeggen wat er in mijn gewaarwording komt, ik kan er niet naast kijken. Dus, als Sabine die reading heeft gedaan van die foto van Jaques (C liet onlangs een reading uitvoeren van een foto van een ex partner) vroeg ze ‘is dat uw vader, is dat uw vader’. Ik zei neen. Sabine zei: wel ja, dan is er toch een sterke connectie met je vader. C zegt, dat kan wel zijn, ik heb dat dan niet begrepen. Die twee zijn nu samen, die twee…. Zijn nu samen en hij kijkt nu zo naar mij over zijn schouder (pa) en je vraagt aan mij : wat is de boodschap van je papa? Ik zit vast.

M: ok, je hoeft niet na te denken, alles is ok. Ik wil vragen aan het OBZ van C, wat is er gaande met die knie, die rechter knie?

C: it’s like knee jurk, altijd als je wil vooruit gaan, ontwijk je iets.

M: C ontwijkt iets, wat ontwijkt ze?

C: ze is bang om overspoeld te worden, ik zie mijn vader staan met een witte lelie, hij geeft mij een gift.

M: ben je bereid om dit aan te nemen? C: ja. M: doe dat maar en vraag eens aan je vader: ‘wat is de betekenis van die witte lelie voor mij’.

C: Haar …. Onschuld (weent), geloof in je onschuld en kom maar mee. Hij wil me precies uitnodigen.

M: heb je zin om mee te gaan?

C: ja.

M: doe maar en vertel maar wat er gebeurt en wat je ziet.

C: We zitten op een bankje in het park en hij zegt: ‘ik zal je eens iets vertellen’. Hij zegt: ik heb veel moeten doen om je mama … had ik de stap niet gezet dan zou ik nooit je vader geweest zijn want je mama was moeilijk … beetje hard to get. Hij zegt: had ik nooit mijn stoute schoenen aangetrokken, dan zouden we mekaar mislopen zijn. En dan vraag ik op die bank daar: waar haal je de kracht en wanneer weet je welke stap je moet zetten? Hij zegt: je weet het antwoord toch al, … in jouw hartje. Hij zegt: je mag nooit luisteren naar iemand anders, alleen uw eigen hart kan je vertellen, ik weet het is een cliché, het is zo, ik heb geen ander antwoord, je zal het wel ondervinden. Je zal wel de bewijzen krijgen naarmate dat je elke keer… en dat weet je al voor een stuk in niet triviale dingen, maar in belangrijker dingen durf je er niet naar te luisteren. Hij geeft me nu een heel dikke knuffel en zegt: je weet toch dat ik er altijd ben. Hij geeft mij een klets op mijn poep (lacht), ga nu maar zegt hij.

M: zo mooi.

C: mijn hart klopt zo.

M: het is binnengekomen hé precies

C: knikt

M: Is er iets dat je kan doen met deze knie, met deze angst om stappen te zetten? Zijn er adviezen met betrekking tot die knie, die rechterknie?

C: de pijn is al een stukje minder, het verhaal was een deel van de heling, wij beschouwen dit als geheeld. Ho, mijn hart klopt weer.

M: waarom klopt haar hart zo sterk?

C: van tevredenheid, van herkenning, het is een bevestiging. Het is een herkenning van het hart, je hebt verschillende manieren waarop het hart …, deze hartklop is een ja van het hart.

M: mooi, wil je de bodyscan verder zetten vanaf de knieën dan?

C: de enkels gaan nu in een bad van olie omdat ze een klein beetje vastgeroest waren. Ik zie nu precies alsof er aan mijn voeten scharnieren van metaal zijn en ze worden in een prachtig gouden oliebad gedompeld. oh…

M:  kan je dat voelen

C: ja, die olie leeft precies en er drijven precies witte bloemetjes op en blij dat ze zijn die witte bloemetjes (lacht) ze zeggen: o ja, joepie, ze zijn zeer enthousiast, we mogen in het bad.

M: Welk verschil zal dat bad in olie maken voor die enkels?

C: dat ze terug tot leven komen. En btw zeggen ze: we zijn heel blij met de nagellak die je altijd aan je teentjes doet.

M: Encouragement to keep on doing that.

C: jaaaa. Ze vinden het super tof, we weten dat je niet begrijpt waarom je dat altijd doet (teennagels in het wit lakken)

M: was er een reden waarom je specifiek die bloemetjes hebt getoond?

C: het speelse, het dartele, en ook als ze in het gras loopt kijkt ze altijd naar die heel kleine madeliefjes. Dat zijn wij (lacht) Ah ja, ze heeft het door zeggen ze.

M: is er verder nog iets in het lichaam of zit de bodyscan er op?

C: ja, het water, de vloeistoffen kunnen nog een boost gebruiken. Al die vloeistoffen, van welke aard ook zie ik nu, het is alsof er sterretjes overal in circuleren in gans… ja.

M: wat doet dat met haar?

C: het is een soort revitalisatie, alles hé, bloed, water, lymfe, de vloeistoffen van de organen, in het hoofd, het lichaam heeft een ganse sterrendouche gehad.

M: op het einde van de sessie zou de bodyscan erop zitten van het hoofd?

C: Alles is ok.

Kaat: Het onderbewuste aan het woord over haar paniekaanvallen die ze sedert jaren ervaart. 

Lees meer...

 Aan wat zijn die paniekaanvallen gelinkt?

Ze heeft haar paniekaanvallen gekregen omdat ze zich verstopte. Ze ging lopen van haar emoties en ze moest leren om dichter bij zichzelf te blijven zodat ze niet dezelfde patronen ging volgen als van haar ouders maar omdat ze niet wou blijven stilstaan en ze altijd maar doorging en doorging moesten we haar confronteren met verplicht stilstaan. Stil staan zodat ze kon voelen wat ze voelde, dat ze zich bewuster kon worden van wat er precies gebeurde en vanwaar die dingen allemaal kwamen. Zo kon ze leren wat ze hiermee precies kon doen en hoe ze kon leren leven vanuit haar hart ipv haar ego. Dichter bij zichzelf zodat ze ook terug kon leren om mensen te vertrouwen vanuit haar eigen intuïtie.

Wat was er gaande in de wagen bij haar collega’s onderweg naar het werk toen ze daar haar eerste intense paniekaanval kreeg?

Ze zette altijd haar masker op als ze naar het werk ging. Dan deed ze alsof er niks aan de hand was. Altijd vrolijk, bij en het zonnetje voor iedereen. Zo voelde ze zich echter niet. Ze moest de moed hebben om zich kwetsbaar te leren opstellen maar dit had ze nooit uit zichzelf gedaan. Door die intense paniekaanval met bijhorende huilbuien die dag heeft iedereen op het werk haar heel kwetsbaar en zwak gezien. Dit had ze nodig zodat ze kon zien dat dit niet wilt zeggen dat je zwak bent als het eens minder goed gaat met je maar dat dit ook een kracht kan worden als je het juist inzet. Ze kon zo ook ervaren dat mensen haar niet aan de kant gaan zetten hierdoor.

Heeft ze die paniekaanvallen dan nu nog steeds nodig? Op weg hier naartoe deze morgen begon haar maag optnieuw samen te trekken?

Ja, maar ze is nog altijd heel bang om kwetsbaar te zijn voor anderen. Ze wil nog altijd wel wat vluchten hiervan maar ze weet ondertussen ook dat die lastige gevoelens in de maag kunnen escaleren tot een grote paniekaanval wanneer ze zich hier tegen gaat beginnen verzetten.

Dat heeft ze dan toch al geleerd ondertussen om in die liefde te gaan staan en het te aanvaarden, hoe lastig dit ook is voor haar.

Klopt en ze heeft dit aandenken nog een beetje nodig als herinnering. Zodat ze terug weet dat het ok is als ze niet perfect is en dat ze ook niet perfect hoeft te zijn. Ze is een mens en ze mag dus ook menselijk zijn en eens een slechte dag hebben. Ze hoeft het leven niet voor iedereen vrolijk en aangenaam te maken. Dit is niet haar taak om deze last alleen te dragen.

Waarom wilt ze eigenlijk het zonnetje zijn voor iedereen en wat doet dit dan precies met haar?

Ze wil goedkeuring en aanvaarding van andere mensen. Ze wil dat mensen altijd positief praten over haar. Ze heeft het moeilijk als mensen haar niet graag hebben of geen goedkeuring geven en ze vindt het ook moeilijk om dingen te doen waar anderen niet zo blij mee zijn. Ze kan heel moeilijk neen zeggen omdat ze dus bang is om afgewezen te worden.

Hoe komt dit eigenlijk? Van waar komt dit dan?

Dit komt deels vanuit haar opvoeding. Ze is zo groot gebracht. Ze werd afgewezen en er werd ook niet geluisterd naar haar tijdens het seksuele misbruik die ze ervaarde door een kennis op 9 jarige leeftijd. Daar gaf ze heel duidelijk aan dat ze dit niet wilde en ze zei meermaals neen en vertelde hem toen ook dat haar mama dit niet zou willen. Ondanks dat werd er niet geluisterd en deed hij gewoon verder. Haar grenzen zijn dus niet meer zo natuurlijk opgebouwd. Haar grenzen zijn hierdoor verstoord geraakt en doordat ze daarna jaren is gaan vluchten voor die bijhorende emoties omtrent dit trauma is ze nooit echt gaan werken hieraan, ze zijn niet verwerkt. Daardoor konden dan ook andere mensen haar makkelijker mentaal gaan misbruiken. Ze was bang om weer genegeerd te worden of soms hoopte ze ook gewoon dat het snel achter de rug was. Zoals een aangeleerde hulpeloosheid.

Zal die healing op haar schouders, rond haar hart en in haar onderbuik effect hebben op die paniekaanvallen?

Ja, zodra haar hart terug vrijer komt uit haar opgebouwde fort (het onderbewuste legde eerder uit dat ze over de jaren heen een fort bouwde rond haar hart zodat ze niet meer gekwetst kon worden) dan zal ze ook niet meer die drang hebben om perfect te willen zijn voor iedereen. Dan kan ze leren om liefdevol te zijn naar zichzelf en dan weet ze ook dat het niet haar taak is om iedereen gelukkig te maken.

Als ze de paniekaaanvallen nu opnieuw voelt opkomen wat kan ze dan het beste doen?

Zichzelf graag zien en aanvaarden dat deze gevoelens er even zijn. Die controle leren loslaten door meer met de flow mee te gaan van het leven.

Dus eigenlijk zijn die paniekaanvallen niet haar vijand zoals zij wel dacht maar eerder een soort van bondgenoot om haar te helpen, klopt dat?

Inderdaad, het is een reminder voor haar dat wanneer ze terug die lastige gevoelens begint te ervaren dat ze dan eigenlijk terug in die oude patronen en valkuilen aan het stappen is.

 

Evelien: Waarom heb ik dagelijks in mijn lichaam krampen en pijnen over mijn hele lichaam verspreid? Wat is er gaande met mijn digestief systeem want ik ben extreem gevoelig voor voeding?

Lees meer...

Antwoord: Haar aandacht is altijd gericht op anderen waardoor ze niet naar zichzelf zou moeten kijken. Dit is een herhalend patroon in haar leven. Ze vermijdt deze confrontatie met zichzelf uit angst om in haar eigen kracht te gaan staan. Ze is een krachtige creator en ze creëert abnormaliteiten in haar lichaam om niet te hoeven evolueren of groeien. Op die manier kan ze haar geest bezighouden met zorgen maken en dergelijke. Ze zorgt er zelf voor dat ze niet actief bezig moet zijn met het creëren van succes. De pijnen in haar lichaam en de problemen in haar digestief systeem zijn voorbeelden van problemen die ze zelf creëert maar in oorsprong was daar helemaal niks mee gaande!

 

Maria: Waarom heb ik minstens 1 keer per maand last van migraine? Wat veroorzaakt de migraine? Waarom kreeg ik een bloedtransfusie bij mijn geboorte en waarom lag ik gedurende 1 maand in de couveuse na mijn geboorte? Waarom is mijn dochter school moe op 12 jarige leeftijd?

Lees meer...

Antwoorden: De migraine is er om er zeker van te zijn dat ze rust neemt. Ze laat geen rust toe. Dus de migraine zorgt dat ze rust en op die manier kan het patroon veranderen. De migraine zal stoppen eenmaal ze geleerd heeft om voldoende te rusten.
Oorzaak van bloedtransfusie: ze was aan het vluchten omdat ze wist wat er zou gebeuren in haar leven en ze wilde niet blijven. Ze was innerlijk kwaad maar we konden haar niet laten terugkeren omdat ze in haar volgend leven toch dezelfde patronen zou meebrengen.
De schoolmoeheid van haar dochter wordt veroorzaakt door radiatie van verschillende aard. Hier gaf het Hogere Zelf advies over hoe haar dochter kon beschermd worden.

 

Een uitzonderlijke vraag van Theodora: Waarom ben ik al zo lang ’s avonds voor het slapengaan telkens bang van een krullende slang ongeacht dat ik weet dat dit belachelijk klinkt want er zijn geen slangen bij mij thuis?

Lees meer...

In de Past Life Regressie had zij zichzelf gezien als een vrouw van middelbare leeftijd die boven een put hing aan een koord en onder haar bevond zich een zwarte slang. Ze werd daar gehangen als straf omdat ze kruiden gebruikte. Het antwoord en heling van het Hogere Zelf luidde: “Dit is een ongunstig patroon dat we nu wegnemen”.

 

Carly: Ik wilde vroeger sociaal werker worden maar koos omwille van verschillende redenen voor een andere studie. Maakte ik de juiste keuze en wat zou er van mij geworden zijn als ik sociaal werker had gestudeerd?

Lees meer...

Antwoord: Ze had beter voor sociaal werker geleerd. Nu compenseert ze dit met haar kinderen en met ouderen. Ze moet met mensen werken, haarzelf heroriënteren in een andere sector. Meer simpliciteit zou haar goed doen, teruggaan naar de basis. Het zou een goed idee zijn om een zaakje op te starten met haar dochter.

 

Vraag van Nico: Waarom ben ik zo gemakkelijk vermoeid? Waarom voel ik me zo vaak onrustig? Hoe kan ik beter communiceren met mijn partner?

Lees meer...

Antwoorden: Hij neemt teveel taken op zich en dat bezorgt hem stress die een onbalans creëert in de energie. Dat is waarom hij vermoeid is en niet gefocust. Meditatie zal hem helpen herinneren aan een vreedzame staat. Er is een verschil tussen onrust en stress. Onrust is een gevoel dat over je komt en stress is een opeenstapeling van energie die gekanaliseerd moet worden. Hij moet leren om het onderscheid te maken tussen stress en onrust. Hij herkent stress te laat. Als hij start met werken is het belangrijk dat hij om de paar uur een beetje afstand neemt en een aantal keer diep adem haalt om zijn focus terug aan te scherpen. Dit zal hem helpen om de opbouw van stress te herkennen. Hij moet leren om dingen te doen in een staat van vredigheid. Zijn grootvader was daarvan een goed voorbeeld.
Als hij in communicatie met zijn partner in ontkenning gaat moet zij zich eventjes inhouden en hem ruimte geven. Het neemt wat tijd bij hem om van ontkenning in erkenning te komen, vooral omwille van een sterk mind patroon. De partner kan anders communiceren als ze ziet dat hij gespannen raakt. Ze kan vragen: ‘voel je dat je een beetje stress of onrust hebt? Op die manier zal hij in staat zijn om zijn gevoelens te herkennen en om er iets mee aan te vangen.

 

Vraag van Sarah: Ik ben al zo lang als ik me kan herinneren bang om te falen en zou graag weten waarom ik zo bang ben?

Lees meer...

Antwoord: Ze moet zich vrijmaken, ze sluit zich te vaak op in huis uit angst voor het ongekende, angst voor mensen. Als ze zich vrijmaakt zal dat haar groei bevorderen. Haar ouders speelden een grote rol in dit patroon. Ze miste basisveiligheid bij hen. Ze ervaart moeilijkheden om mensen te vertrouwen en dat patroon komt van de pesterijen in haar kindertijd en jeugd. Ze moet aan haar zelfbeeld werken en kan dat door middel van de opleidingen die haar interesse wekken. Deze zullen haar helpen om zelfvertrouwen te krijgen.

 

Vraag van Nicolas: Waarom ben ik vaak duizelig zonder aanwijsbare reden? Ik ben zo vaak vermoeid maar begrijp niet hoe dat komt? Het is moeilijk om mezelf te waarderen en ik ervaar vaak schaamte, waarom is dat? Zal ik deze job nog lang uitvoeren?

Lees meer...

Antwoord: Hij moet zijn job stopzetten tegen het einde van dit jaar en zich enkel op schilderen focussen want hij is uitermate getalenteerd en brengt zijn creaties tot leven. Hij moet zich geen zorgen maken omtrent geld want dat zal er altijd voldoende zijn. Zijn vermoeidheid, duizeligheid, schaamte en laag zelfbeeld zullen verdwijnen eenmaal hij zijn levensdoel leeft want dit is daaraan gerelateerd.

 

Mariette’s Vraag: Wat is de oorzaak van mijn reeds lang aanhoudende lagere rugpijn?

Lees meer...

Antwoord: Angst veroorzaakt dit. Ze moet haar oude leven achter haar laten en vertrouwen in dit leven. Eerst is er angst, dan spanning, dan angst voor spanning, dan angst voor de pijn, … het is een vicieuze cirkel. Ze kan dat patroon veranderen door zich niet te focussen op de pijn maar op iets anders, op de dingen die ze kan doen in plaats van op de dingen die ze niet kan doen. Door te vertrouwen zal rust komen en daardoor relaxatie van haar onderrug waardoor de pijn zal verdwijnen. Osteopathie is ook goed voor haar.

 

Mia’s Vraag: Waarom heb ik last van nachtelijk zweten?

Lees meer...

Antwoord: Haar hoofdje staat nooit stil en blijft malen wat ervoor zorgt dat ze niet kan inslapen. Het zweten heeft deels te maken met verwerking en deels met de hormonen. We raden aan dat ze koolhydraten vermijdt in haar voeding en alcohol, het nachtzweten zal overgaan.

 

Cederic’s Vraag: ik heb reeds lang last van Tinnitus (oorsuizen), wat is daar de oorzaak van en hoe krijg ik dit opgelost?

Lees meer...

Antwoord: hij wil niet luisteren naar ons. Hij hoort een keuze te maken over zijn leven en dat maakt hem onzeker. Hij moet geloven in zichzelf en het gevecht met zichzelf binnenin stopzetten.

 

Lore’s Vraag: Mijn partner en ik gaan beiden door een midlifecrisis individueel en we ervaren ook een crisis in onze relatie. Wat is er gaande en wat kan ik doen?

Lees meer...

Antwoord: Zij besteedt teveel van haar energie naar buiten en te weinig naar binnen, ze moet meer kracht opbouwen. Het is een patroon dat afkomstig is uit een vorig leven. Vind de kracht om de positieve patronen in de relatie te bekijken. Elk van hen kan werken aan zijn eigen kracht wat ze nooit echt hebben gehad en dat is deels de reden van hun echtelijke problemen. Hij heeft zoveel talenten dat deze hem naar alle kanten trekken. Hij staat ook niet in zijn kracht om een talent uit te oefenen en ziet zichzelf ouder worden en gaat zich daar zorgen in maken. Het zou goed zijn als hij keuzes gaat maken omtrent welke talenten hij wil uiten en dat zal minder stress als gevolg hebben.

 

Eva’s Vraag: Ik ervaar reeds een paar maanden slaapstoornissen en voel dat het moeilijk is om me te concentreren. Ik val af en toe flauw, wat is daar de oorzaak van?

Lees meer...

Antwoord: De moeilijkheden om te slapen komen voort uit een gebrek aan structuur. Ze moet terug structuur creëren en niet tot 12 of erna opblijven. Het is ook beter als ze niet te laat eet, tussen 6 en 6.30 is heel goed voor haar. Door een gebrek aan slaap voelt ze zich bedwelmd, ze kan niet meer nadenken, verliest haar alertheid, wordt vergeetachtig en emotioneel. Het is dus belangrijk dat ze terug een vaste avondstructuur creëert.
Het flauwvallen, dat heeft ze zelf op jonge leeftijd leren veroorzaken. Ze creëert dit als beschermingspatroon als het haar teveel wordt, ze is sensitief en als er teveel prikkels zijn, heeft ze zichzelf geleerd om flauw te vallen om uit de situatie te kunnen stappen. Ze heeft een sterke geest en kan heel gemakkelijk creëren met haar gedachten. Het is een patroon dat gunstig is geweest toen ze jonger was, maar nu is het niet altijd meer nodig om zichzelf op die manier te beschermen.

 

Mandy’s Vraag: Waarom maak ik me dagelijks zo onrustig omtrent mijn huishouden, ik wil alles kraaknet houden maar lijk daar niet in te slagen en dat ergert me.

Lees meer...

Antwoord: Ze is te druk bezig met zich zorgen maken over wat anderen over haar zullen denken. Dat patroon komt van haar moeder. In het geval van moeder, als het huis slordig lag, betekende dit dat ze zich niet goed voelde en nu denkt Mandy dat anderen dit ook van haar denken als haar huis slordig ligt. Dus ze maakt zich te vaak zorgen dat mensen zullen denken dat ze zich niet goed voelt. We raden aan dat ze haar eigen ruimte creëert met haar partner op de manier waarop zij zich goed voelen en het is goed dat ze wat minder mensen uitnodigen in het huis. Op die manier zou haar gevoel ook stoppen dat ze continu moet opruimen.